Skip to content

Rask levering - Gratis frakt - Betal med Kort, Vipps eller Klarna - Ønsker du å bestille time? (Klikk her)

Blogg

 

Styrk hudbarrieren etter sommeren

Etter lang tid med mye soleksponering er nå tiden for å gjenoppbygge og styrke huden, og heldigvis finnes det en rekke tiltak som kan gjøres.

Sollys øker produksjonen av melanin, pigment i huden som gjør at den blir brun. Epidermis (øverste hud laget) blir tykkere for å tillate dette økte pigmentnivået. Dette fører til at huden ikke evner å støte vekk døde hudceller på samme måte. Huden vil bli grovere og tørrere.

 

Tørrhet
Lange dager i solen gjør at huden mister store mengder vann, som fordamper ut av hudlagene. Når den fordamper vann reduseres fylde og spenst. Se for deg en frisk saftig drue i solen hele dagen, den vil miste sitt vanninnhold og skrumpe inn til en rosin. Huden din gjør litt det samme.

For å oppnå mer glød og fuktighet må hudbarrieren gjenopprettes. Hudbarrieren er bygd opp av lipider (fett) for å danne en beskyttende hinne i huden. Denne barrieren bidrar til å balansert fuktighet i huden og gjør at den ikke fordamper. Det bidrar også til å beskytte huden mot skadelige frie radikaler, bakterier og forurensing.

Tilfør fuktighet
Start med milde cleansere med riktig Ph (5,5). Se etter ingredienser som er fuktighetsbevarende (holder fuktighet i huden) og som ikke virker uttørrende. En rens skal fjerne fettstoffer, smuss, og make up, men den bør være mild og ikke for avfettende.

Vi anbefaler Hydractil Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser.

Eksfoliering
Få jevnere og glattere hud med AHA (Alpha Hydroxy Acid) eller BHA (Beta Hydroxy Acid). Eksfoliering kan fjerne fortykket lag av døde hudceller som gir huden en grov og ujevn hudoverflate med rynker og tørr hud. Forskning viser også at eksfoliering kan øke produksjonen av kollagen og forbedre strukturen av hudens ytre lag.

 

Vi anbefaler Glyactil Pads og Glyactil Smoothing Cream med fruktsyrer (AHA) og for de med mer sensitiv hudtype Niactil Advanced Pro som inneholder PHA-syre.

Vi anbefaler også Ceactil Advanced Serum, Niactil 4%, og Acticlear Even Tone Serum for de som ønsker å jobbe mer med ujevnt pigment. Som avsluttende krem over serum, gel eller fuktighet anbefaler vi Hydractil Daily Defense SPF 15.

Ønsker du hjelp med en tilpasset hudrutine kan du kontakte oss på mail, facebook eller instagram. Dere er også hjertelig velkommen inn på salongen :)

PS: I August og September  har vi tilbud på mandel peel ansiktsbehandling, her setter vi også opp et hudprogram for dem som ønsker det.

Før 950,- NÅ: 690,-

 

 

Endelig er det sommer :)

Internasjonale studier fra Skin Cancer Fondation viser at 80-90 % av solen fremmer skader i huden. De som daglig beskytter seg mot UV-stråler beholder en friskere og yngre hud lengre.

Ved overdrevent soling er du spesielt utsatt for:

 • Pigmenteringer
 • Rynker
 • Sprengte blodkar
 • Grov hud
 • Inflammasjoner
 • Hudkreft

Visste du at mer enn fem solforbrenninger dobler sjansen for hudkreft? 

Soleksponering fremmer aldringsprosessen
UV-stråler fremmer raskere aldring av huden og kan sees tydelig i ansikts-områder. Solstrålene ødelegger bindevev og reduserer kollagen og elastin i huden. Dette fører til typiske problemer som rynker, brune flekker, mindre elastisitet og ujevn hudfarge. 

Solbrent hud
Overeksponering av sollys kan forårsake solbrent hud og spesielt etter lite sol gjennom vinterhalvåret. Hudcellene får skader som kan føre til soleksem, pigmentendringer, inflammasjoner, grovere hud og sprengte blodkar.

Forskere har funnet ut at solbrenthet endrer fordelingen og funksjon av hvite blodlegemer som bidrar til å forebygge sykdommer. UV-stråler svekker immunsystemet og øker risiko for skader på DNAet som kan føre til hudkreft.

Slik beskytter du huden
Vi anbefaler å bruke en solbeskyttelse i kombinasjon med antioksidanter for maksimal effekt.

5 enkle solvettregler

 1. Påfør solkrem 30 minutter før du går ut i solen
 2. Påfør nok solkrem! Mange smører seg inn med for lite krem.
 3. Gjenta smøring hver 2. time.
 4. Bruk solkrem selv om du ikke soler deg.
 5. Antioksidanter reduserer skader og opprettholder en sterkere hud.

Close (esc)

Nyhetsbrev

Motta ekslusive rabatter og hold deg oppdatert på nye produkter og kampanjer!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart